IX. ročník programu Symbol vybral jedničky ve svých odvětvích

Nejlepší zástupci firem, podniků, institucí a vysokých škol v zemi byli ocenění během závěrečného slavnostního galavečera programu Symbol 2019, který se konal 22. listopadu v neobvyklých, historických interiérech hotelu Monopol v Katovicích. Společnosti Mokate byl udělen titul „Symbol polské kvality 2019“. Cenu převzal CEO Skupiny Mokate - dr Adam Mokrysz.


Galavečer uváděl redaktor TVP Marek Durmała, který ji zahájil přivítáním podnikatelů, vědců, zástupců byznysu, světa médii a kultury. Nezapomněl také na členy hodnotícího grémia, jejichž expertní znalosti a zkušenosti způsobily, že skupina laureátů ceny byla tak elitní a tak symbolická. Členy hodnotícího grémia programu Symbol jsou: předseda TUV Nord Polska Henryk Warkocz, dr hab. Katarzyna Bilińska prof. UE Katowice, dr, Mateusz Grzesiak, dr Jan Rzymełka, Joanna Drzazga-Lisiecka a Jakub Lisiecki.

Nagrody

Během vystoupení „Jak budovat image firmy na základě osobní značky lídra“ známy z rozhlasu, tisku, televize, a v poslední době stále více také z internetu novinář Jarosław Kuźniar hovořil o tom, že péče o image a obratná propagace svých úspěchů jsou velmi důležité v kontextu rozvoje vlastních podnikatelských aktivit.


– Právě proto vznikl program Symbol. Shromáždili jsme dnes firmy, podniky, školy a instituce, pro které je typické rozvíjení moderních technologií, špičková kvalita, inovace, účinné řízení, podnikatelská podpora a synergie vědy a podnikání. Protože tyto faktory jsou nejdůležitější – zdůraznil během slavnostní řeči Jakub Lisiecki, šéfredaktor rubrik „Monitor Biznesu“ v novinách Rzeczpospolita a „Monitor Rynkowy“ v novinách Dziennik Gazeta Prawna.


Během letošního ročníku bylo oceněno více než 60 subjektů z různých odvětví, z čeho většina byly podniky a zhruba 1/3 – laureáti z vědeckého světa. Při přebírání cen bylo často zdůrazňováno, že právě účinné řízení, inovace, rozvoj a synergie vědy a podnikání jsou tou nejlepší motivaci pro jejich intenzivní práci.


Večer byl ukončen kouzelným koncertem Magdy Steczkowské, polské zpěvačky populární hudby, autorky textů a studijního hudebníka. Na její poslední desce SERIALOVE jsou kultovní písničky, které byly nahrané v neobvyklých aranžmá. Během Galavečera měli hosté také příležitost shlédnout výstavu fotografií Marcina Skorupského. Jedná se o umělce pocházejícího z Bielska-Bialé, který ve své práci již 15 lat spouští fotoaparátu dokumentuje krásy světa.